Újdonságok - Novinky

          • Beíratás az első osztályba

          • 2024/25

            Tisztelt Szülők!

            A csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda értesíti Önöket, hogy a beíratkozásra iskolánk első évfolyamába 2024. április 5-én (10.00 - 11.30 és 12.30 - 16.30) kerül sor az iskola épületében. 

            Azokat a gyermekeket kötelező beíratni az alapiskola első évfolyamába, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Halasztás esetén is be kell íratni a gyermeket. Ebben az esetben a megfelelő dokumentumokkal alátámasztva (gyermekorvosi nyilatkozat, prevenciós intézmény nyilatkozata, szülői kérvény) az óvoda igazolja a gyermek iskolaéretlenségét. 

            A beíratás a gyermek és (lehetőség szerint) mindkét szülő jelenlétében zajlik. Amennyiben csak az egyik szülő tud megjelenni, szükséges kitölteni a csatolt nyomtatványt.  A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

            • mindkét törvényes képviselő személyi igazolványa,
            • a beíratandó gyermek születési anyakönyvi kivonata,
            • a beíratandó gyermek egészségügyi biztosítási kártyája,
            • indokolt esetben a bírósági végzés fénymásolata a gyermek elhelyezéséről (amennyiben csak az egyik törvényes képviselő járhat el a gyermek ügyében)

            Várjuk sok szeretettel az elsősöket és szüleiket!

            Molnár Gábor, igazgató 

          • Március 15.

          • Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitőréséről emlékeztünk meg az iskolában. Tanulóink egy kvízjátékon keresztül frissíthették fel tudásukat az akkori eseményekről, majd a Nofene csapata adott elő jeleneteket a kultúrházban bemutatott esti előadásból. Gratulálunk tehetséges tanítványainknak, és köszönjük Nagy Edit tanító néninek a befektetett energiát és az élményt!

            Molnár Gábor

          • Ünnepi rajzpályázat

          • március 15.

            Az Alapítvány a'48- as Hősökért,a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya idén is meghirdette a már hagyománnyá vált március 15-i rajzpályázatukat,amelynek témaköre: "Március 15! Üdvözöllek téged, Dicső szép múltadba lelkem is betéved." /Taksonyi József/

            Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a versenybe. Az 5. osztályos Kiss Viktória ezen a nívós országos versenyen különdíjas lett! Szívből gratulálunk az elért szép eredményéhez!

            Győri Andrea

          • Zrínyi Ilona matematikaverseny

          • 2024.03.01.

            Nagy örömünkre szolgál, hogy a Zrínyi Ilona matematikaversenybe iskolánk 24 tanulója nevezett be, s közülük 16 tanuló jutott be a verseny körzeti fordulójába, melyet Lakszakállason tartottak március 1-jén.              2024. március 11-én került sor a Selye János Gimnáziumban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny nyugat-szlovákiai körzeti fordulójának ünnepélyes eredményhirdetésére. A díjazottak között volt Szabó Tamás, 6. osztályos tanulónk, aki az előkelő 6. helyen végzett. Both Benett a harmadikosok versenyében a 10. helyen végzett. A negyedik osztályos tanulóink a csapatversenyben a harmadik helyen végeztek. A csapattagok: Szigeti Hanna, Lukács Balázs, Fábik Márton. Gratulálunk a szép eredményekhez! Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját és a szülői szövetség támogatását!
            Buglos Bödők Terézia

          • Szavalóverseny

          • 2024.02.20. - Tompa Mihály 

            2024.február 20-án zajlott a Tompa Mihály szavalóverseny iskolai fordulója iskolánkban. A megmérettetésen összesen 36 tanuló vett részt, vers és próza próza műfajokban. Mindenkinek gratulálunk, és sok sikert kívánunk a 13 továbbjutónak, akik a körzeti fordulón képviselik majd iskolánkat.

            Fábik Mónika

          • Rajzpályázat

          • 2024.2.9.

            A Mária Rádió Mirjam III. Rajzpályázatának kiértékelésén Komáromban 2024.2.9-én tehetséges diákjaink átvehették a díjaikat a Limes Galériában. Gratulálunk Bölcs Kata Lucának, Károlyi Adriánnak, Lukács Balázsnak és Horváth Péternek a csodaszép rajzaikért! Nagyon büszkék vagyunk rátok!

            Győri Andrea

          • Sítúra 2024

          • 2024.02. 4.-9.

            A 2023/24-es tanévben iskolánk 17 tanulója és két tanára vett részt a Korpács lejtőin megszervezett sítúrán. Minden tanuló elsajátította a síelés alapjait. A kedvezőtlen időjárás ellenére is öröm volt a mozgás a friss levegőn mindenki számára. Köszönjük a Szülői Szövetség, a Gáspár Sámuel Társulás és a kolozsnémai önkormányzat támogatását! 

            Buglos Bödők Terézia

          • Történelem olimpia

          • 2024. február 5.

            Iskolánk tanulója, Terdy Jázmin február 5-en részt vett a történelem olimpia járási fordulóján, Ógyallán. A D kategóriában versenyző 8. osztályos tanulónk a 17 versenyző között a 11. helyen végzett. Igényes, nehéz feladatokat oldott Jázmin a többségében szlovák iskolák tanulói között. Köszönöm Jázminnak, hogy a verseny folyamán nem a kifogásokat kereste, s vállalta e nem könnyű versenyre való felkészülés minden csínját-bínját.

            Nagy Edit

             

          • Szép magyar beszéd

          • 2024. február 7.​​​​​​

            Február 7-én Szigeti Hanna 4. osztályos tanulónk az I. kategóriában, míg Terdy Jázmin 8. osztályos tanítványunk a II. kategóriában mérettetett meg a Szép magyar beszéd járási fordulóján, Komáromban, a Jókai Mór Alapiskolában. Az igényes, három fordulós versenyben a versenyzőknek szöveget kellett olvasniuk, fogalmazást kellett alkotniuk. Mindeközben ügyelniük kellett a magyar nyelv szép kiejtésére. Mindkét lány ügyes volt: EREDMÉNYESEN végeztek. Gratulálunk Nekik!

            Nagy Edit

          • A magyar kultúra napja a Klebersbergi Kultúrkastélyban, Budapesten

          • 2024. január 27.

            Szombat délelőtt iskolánk három tanulója  vett részt a Palóc Társaság átal meghirdetett esszéíró pályázat ünnepélyes kiértékelésén. A magyar kultúra napját is ünneplő pályázók színvonalas kultúrműsor keretein belül vehették át a nagyon szép díjakat: értékes könyvcsomagban részesültek. 

            Csécs Enikő és Terdy Jázmin tanítványaim esszéikkel a 2. helyezést érték el. Bódis Orsolya pedig különdíjban részesült.

            A nap hangulatát fokozta Klebersburg  Kuno kultuszminiszter eredeti íróasztala mellett való fotózkodás, s maga a kúria varázsa is. A Palóc Társaság elnöke, Z. Urbán Aladár elnök úr megható szavai és Klebersburg Kunó rádióbeszéde  méltó módon zárta le e szép eseményt.

            Nagy Edit  

          • Angol olimpia - Gúta

          • 2024.1.17.

            Az angol olimpia járási fordulóján két tanuló vett részt különböző kategóriákban a gútai Corvin Mátyás Alapiskolában. Fél Tímea (7.o) a 17. helyen végzett, Csécs Enikő (9.o) a 13. helyezést érte el. A szoros versenyben mindketten eredményesen zártak. Gratulálunk a teljesítményükhöz!

            Molnár Gábor

          • Karácsonyi műsor - karácsony az iskolában

          • 2023.12.21-22.

            December 21-én 17,00 órai kezdettel mutatták be iskolánk tanulói a karácsonyi jelenetekből, táncokból és a Nofene színjátszók előadásáből összeálló karácsonyi műsort. Nagy gratula a tanulóknak, köszönet a felkészítő pedagógusoknak! Köszönjük mindannyiuknak, hogy ilyen szép számban részt vettek a műsorunkon!

            December 22-én a délelőtti órákban a tanulóink megajándékozták egymást, mézeskalácsot készítettek, animációs filmet néztek. Átadtuk a csilizradványi alapiskola által szervezett rajzverseny díjazott tanulóinak ajándékjait. Gratulálunk Kollár Tímeának, Halma Luciának, Bölcs Kata Lucának, Szigeti Hannának és Kiss Viktóriának a szép rajzokért! 

          • Ajándékok napköziseinknek

          • 2023. 12. 20.

            A délelőtti koncert után a napközis tanulóink átvették a polgármester asszonytól a falu karácsonyi ajándékait. Tanulóink szinte azonnal belevetették magukat az új játékok kicsomagolásába, kipróbálásába. Köszönjük a fenntartó és a Szülői Szövetség támogatását!

          • KOR-ZÁR koncert

          • 2023.12. 20

            A Gáspár Sámuel Társulás szervezésében az iskolások és az óvodások a Kor-zár verséneklő zenekar koncertjén vettek részt a délelőtti órákban. A nagyszerű hangulatú koncerten megzenésített verseket hallhattunk, sőt még énekelhettünk is. Köszönjük az élményt! Az esemény a KULTMINOR (Kisebbségi Kultúrális Alap) támogatásával valósult meg.

          • Könyvtár- és mozilátogatás

          • 2023. 12. 15.

            Alsó tagozatos tanulóink egy interaktív foglalkozáson vettek részt a komáromi Szinnyei József könyvtárban, ahol a csoportokban történő feladatokon kívül megismerték a könyvtár működését is. A másfél órás foglalkozás után megtekintették a Kívánság című rajzfilmet a Tatra moziban. Tanítványaink sok szép élménnyel tértek haza!

          • E-HÓD és iBOBOR

          • 2023. november​​​​​

            Idén is részt vettünk egy nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen. A versenyre minden országban az adott év novemberének második hetében kerül sor a Bebras-héten. Ekkor a résztvevők online kapják meg és válaszolják meg a kérdéseket.

            Antala Sofia IX. osztályos tanuló eredményes helyezést ért el a verseny szlovák nyelvű változatában (IBOBOR). Gratulálunk! :)

            A budapesti ELTE által megszervezett magyar nyelvű E-Hód, avagy bitHÓDítás nevű megmérettetésen több tanulónk is részt vett. A legeredményesebb tanulóink:

            Markuszek Dominik – VI. osztály – 140 pont
            Lévai Noémi – VI. osztály – 112 pont
            Egri Zoltán – VII. osztály – 105 pont

            Gratulálunk! :)

          • Miku, Miku ....... Télapó!

          • 2023. 12. 6.

            Idén is ellátogatott körünkbe a lappföldi Mikulás. A jókedv sem maradt el, a gyerekek énekkel tették szebbé a nálunk töltött perceit. Az ajándékcsomagoknak mindenki örült, köszönet a Szülői Szövetségnek a támogatásért és a Télapónak a "külön bejáratú" édességekért! Az ajándékokkal együtt megérkezett a hó is, melynek tanulóink legalább annyira örültek, mint a Mikulásnak.

          • Technika olimpia

          • 2023.11.23.

            Tanulóink, Szabó Klaudia (6. osztály), Antala Sofia (9. osztály) és Csécs Enikő (9. osztály) körzeti Technika olimpián vettek részt 2023. november 23.-án, amely a komáromi Műszaki Szakközépiskolában került megrendezésre. A versenyen 12 iskola tanulói vettek részt. 

            A lányok nagyon szépen helyt álltak, és az egyik legszebb műhelymunkát mutatták be. Klaudia a kategóriájában az eredményes 7. helyet szerezte meg, Enikő és Sofi párosa pedig a 6. helyet szerezték meg.


            Gratulálunk!!!

             

            Mészáros Lajos

          • Választások az iskolatanácsba, szülői értekezletek

          • Tisztelt Szülők!

            Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2023. 12. 07-én szülői értekezleteket és Iskolatanácstag választást is tartunk.

            Az Iskolatanács szülői tagjainak választása 16.30 órakor lesz az iskola ebédlőjében. Amennyiben határozatképes lesz az Iskolatanács tagjainak megválasztása, a szülői értekezletek a választások után kezdődnek. Amennyiben nem lesz meg a megfelelő létszám, a szülői értekezletek után tartjuk meg a választásokat.

            A jelöltek listája a következő módon áll össze:

            • alapul az előző szülői értekezletek során elkészült listát vesszük, mely az egyes osztályok osztálybizalmi szülők névsorát tartalmazza (Csicsó, Füss, Kolozsnéma). /Ezzel kapcsolatban kérjük azokat az osztálybizalmi szülőket, akik nem kívánnak felkerülni az Iskolatanács tagjainak választási listájára, h. ezt jelezzék az osztályfőnököknek legkésőbb 2023. 12. 07. délelőtt 10,00 óráig./
            • az osztálybizalmi szülőkön kívül is jelöltetheti magát bármelyik szülő vagy javasolhat más szülőt a listára szóban vagy írásban az iskola igazgatóságán legkésőbb 2023. 12. 07. délelőtt 10,00 óráig. A más szülő jelölése esetén fontos, hogy az illető egyetértsen a jelöléssel.

            A választásokkal kapcsolatos szlovák nyelvű szabályzat megtalálható a következő linken: 

            Tisztelettel Molnár Gábor, igazgató

          • Nyilas Misi Karácsonya 2023

          • Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

            Idén is bekapcsolódunk a Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű adománygyűjtő akcióba. A szépen becsomagolt, nem lezárt cipősdobozokba tett ajándékokkal (játék, édesség, tanszer, tisztálkodószer, karácsonyi üdvözlőlap, mesekönyv) okozhatunk örömet a kárpátaljai gyerekeknek. A dobozokat az adományozni szándékozó tanulók leadhatják az osztályfőnököknek legkésőbb december 10-ig. Ne feledjük, jobb adni, mint kapni! Hála és köszönet a megajándékozott gyermekek nevében!