ZŠ s MŠ Gáspára Sámuela s VJM Číčov
Hlavná stránka
2018/2019 2017/2018 2016/2017 2015/2016 2014/2015 2013/2014 2012/2013 2011/2012 2010/2011 2009/2010

2018/2019

2018/2019-es tanév eseményei röviden

Podujatia na škole v školskom roku 2018/2019

 

( Az oldal folyamatos feltöltés alatt van.  J 

Megértését köszönjük! )

 

A fényképeket lásd a „Fotoalbum“-ban.

 

 

Szeptember

 

Tanévnyitó

2018. szeptember 3.-án 15 elsős tanuló kezdte meg tanulmányait   az „egésznapos” iskolában.

 

 

Ösztöndíjátadás

A Rákóczi Szövetség jóvoltából elsős tanulóink ösztöndíjban részesültek, melyet egy színvonalas kultúrműsorral köszöntek meg.

Mezei Futóverseny

Iskolánk négy tanulója – Pásztor Antónia (VII.), Vincze Viktória (VII.),  Božaky Adrián (IX.), és Varga Ákos (IX.) – vett részt a mezei futóversenyen Komáromban, ahol a középmezőnyben végeztek.

III. Gáspár Sámuel Vándorkupa

Szeptember utolsó péntekén immár harmadik alkalommal indítottuk útjára a labdát a Gáspár Sámuel Vándorkupa kispályás labdarúgótornán.

A megmérettetésen a baráti iskolák vettek rész Lakszakállasról és Ekelről.
A lakiak vihették haza harmadszor is a Vándorkupát. Az ezüstérem a mi iskolánk focistái nyakában csillogott, míg az ekeli iskola tanulói a brozérmet kapták.

A legjobb kapus idén is a csicsói Varga Ákos lett. A gólkirály címet a lakszakállasi … szerezte meg, a legjobb mezőnyjátékosnak járó kupát pedig az ekeli Vass Árpád érdemelte ki.
Gratulálunk a csapatoknak! Köszönjük a labdarúgótorna megszervezéséhez nyújtott támogatást Csicsó község Önkormányzatának, a Csicsói Sportegyesületnek és az iskolánk mellett működő Szülői Szövetségnek!

Október

 

Október 6. - Emlékműsor

Iskolánk felső tagozatának tanulói és iskolánk volt diákjai ebben az évben is színvonalas programmal emlékeztek meg az októberi eseményekről. A műsor a helyi kultúrházban került bemutatásra.

 Exkurzió – Pozsony nevezetességei

A pozsonyi kiránduláson a 2. évfolyamos tanulók vettek részt.

Kóczán Mór atlétikai verseny

Iskolánk csapata már harmadszor vett részt a csallóközaranyosi Kóczán Mór Alapiskola által megszervezett atlétikai versenyen. A tanulók gerelyhajításban, súlylökésben és gránátdobásban mérték össze erejüket.
Ezüstérmet szerzett: Földes Bianka - Bronzérmet szerzett:  A többiek is kitartóan képviselték iskolánkat. Csapatunk tagjai: Győri Réka (VII.), Baross Anasztázia (VIII.), Földes Bianka (IX.), Katona Imre (VII.), Krekáč Dávid (VIII.), Varga Ákos (IX.).

Diáktanács

Az iskola mellett működő Diáktanács képviseletében az elnök, Božaky Adrián és az alelnök, Balázs Zsófia, illetve Földes Bianka, a szervezet sportfelelőse iskolánk névadójának, Gáspár Sámuelnek a sírjánál jártak, hogy nyughelyére koszorút helyezzenek.

Exkurzió - Nagymegyer

Az 5. osztály tanulói és osztályfőnökük a Nagymegyer melletti állatmenhelyre látogattak el. Finom étellel lepték meg a kutyusokat, és egy kis szeretetet árasztottak a gazdátlan állatok felé. Sok élménnyel tértek haza.

Exkurzió - Komárom

Egy októberi délutánon a nyolcadikosok vonatra ültek, és egy látogatást tettek Komáromban, a ….  Mindenki megelégedve tért haza.

Papírgyűjtés

Köszönet minden gyűjtőnek!

Nyugdíjasnapi fellépések

Tanulóink idén is színes kultúrműsorral kedveskedtek a csicsói és a füssi nyugdíjasoknak. A diákok ismét megtapasztalhatták, hogy sokkal nagyobb öröm adni, mint kapni.

LakiMatek

 

Résztvevők – Božaky Kristóf (VI.), Németh Noémi (VII.), Németh Annamária (VIII.) –  ahol csapatunk a 12. helyen végzett.

Egészségnap

„Liszt – projekt”

 

„Halloween – party“

Október utolsó hétfőjén az iskola ebédlőjében a diáktanács Halloween - bulit szervezett a felső tagozatos tanulók számára. A rendezvényt „activity” játék és tombolahúzás is színesítette. Díjazásra kerültek az ötletes jelmezek is.

 

 

November

 

Pályaválasztás

Kilencedikes tanulóink október és november folyamán több középiskola és szakmunkásképző tanintézet nyitott napján is részt vettek a szüleik kíséretében, és tájékozódtak a továbbtanulással kapcsolatban.

Kincskeresők – országos verseny Dunaszerdahelyen

Ismét részt vettünk a november 7- 8-án megrendezett XIV. Kincskereső - kutató diákok országos konferenciáján. Új "kincskeresőim" : Győri Barbara és Jakab Flóra, 8. osztályos tanítványok magabiztosan és üdén adták elő munkájukat, melynek címe: "Ásó,kapa, nagyharang!" A zsűrinek az előadás nagyon tetszett, ARANY minősítést kapott a prezentáció. Köszönetet szeretnék mondani adatközlőinknek: Győri Barbi dédmamájának s Nagy Amália néninek is. U.I. Remélem, a lányok "megfertőződtek", s indulunk új kincsek után kutatni. 
Mgr. Nagy Edit

Regionális vetélkedő

Perbetén jártunk, ahol a Magyar Tannyelvű Alapiskola és a Rákóczi Szövetség szervezésében szervezték meg a XV. Rákóczi napot. Az idei rendezvény témája Mátyás király és kora volt. A mi csapatunk: Bölcs Virág Panna, Komjáthy Dorka,  Németh Nikoletta és Sárik Szilvia Mátyás király anekdotáit mutatták be drámapedagógiai módszerekkel: a lányok Mátyás király, a drótos tót, esetleg a gazdag főurak szerepébe bújtak bele, s vidáman, nem megszeppenve adták elő a történeteket Mátyásról, a magyar történelem egyik kiemelkedő királyáról.
Mgr. Nagy Edit

Tesztelés 5-2018

Ötödikes tanulóink idén is megméretettek az országos tesztelésen.

Nyitott napok

Nyitott napok :   2018. nov. 27. (kedd) és 28. (szerda)

Nyugdíjasnap

A Kolozsnémai kultúrház vezetőségének felkérésére tanulóink tartalmas kultúrműsorral kedveskedtek a helyi nyugdíjasoknak.

Technikai Olimpia

Tanulóink két kategóriában versenyeztek. A csapatversenyben Katona Barnabás (VIII.) és Bognár René (IX.)  az előkelő 4. helyezést érte el. A gyakorlati munkájukat a zsűri maximum pontszámmal értékelte. Az egyéni versenyben Božaky Kristóf jeleskedett.

 Bognár Attila

élménybeszámolója

Bognár Attila, a Csicsói Alapiskola egykori diákja 2018-ban eljutott, felmászott az Elbruszra, Európa legmagasabb hegycsúcsára. A túra viszontagságairól és a felejthetetlen emlékekről mesélt nekünk nagy lelkesedéssel. Tanulóinkat lenyűgözték a bemutatott videók és képek, melyek betekintést engedtek az emberfeletti túra részleteibe is. Köszönjük! Büszkék vagyunk rá!