Újdonságok - Novinky

          • Föld napja 2022

          • A Föld napja alkalmából tanulóink izgalmas foglalkozásokon vettek részt. Az alsósok projektet készítettek, megfigyelték a élőlényeket az iskolához közeli természetben. A nagyok 10 fős csoportokban, a falu különböző pontjain feladatokat oldottak meg, melyek a környezettudatosság témakörében lettek megalkotva. Az egyes állomásokhoz térkép segítségével jutottak a csapatok, útközben pedig a környezetünk tisztántartása érdekében szemetet is gyűjtöttek. 

          • Szakmai képzés az iskolában

          • Április 19-én az alsó tagozatos pedagógusaink, az óvópedagógusaink, valamint a környék óvodáinak pedagógusai (Füss, Kolozsnéma, Nagykeszi, Kulcsod) részt vettek egy hasznos képzésen, melyet a Comenius Pedagógiai Intézet előadói biztosítottak és a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség is támogatott. A résztvevők elsajátították a gyermekek kompetenciáinak, készségeinek felmérésével és fejlesztésével kapcsolatos teendőket a DIFER módszer segítségével. 

          • Költészet napja

          • Április 11-én érzékenyítő és elgondolkodtató előadáson, beszélgetésen vettek részt iskolánk tanulói. A Vekker Műhely Omar és Dzsinn c. bábelőadása megvilágította a kicsiknek, hogy mennyire különbözően vélekedhetünk ugyanarról a dologról anélkül, hogy haragudnánk egymásra. A gyerekek megfogalmazhatták véleményüket és befejezhették a darabot. A nagyoknak Laboda Róbert, költő, slammer tartott közvetlen hangvételű előadást a slam poetry, a művészet emberközeliségéről, megközelíthetőségéről. Köszönjük az élményt vendégeinknek!