Újdonságok - Novinky

          • Rajzpályázat-kiértékelés

          • 2023. 01. 26. , KN

            A Mária Rádió Mirjam másodjára is meghirdette rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alapiskolások és középiskolások részére. Iskolánkból 26 tanuló nevezett be a versenybe. Három tanulónk lett díjazott: Horváth Péter IV.osztályos, Szabó Klaudia V. osztályos és Komjáty Boglárka VI. osztályos tanulóink. A rajzpályázat ünnepélyes díjkiosztó gálájára a komáromi Limes Galériában került sor. Gratulálunk az ügyes alkotóinknak!

            Győri Andrea

          • A magyar kultúra napja

          • 2023. 01. 22. 

            A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon, éppen 200 évvel ezelőtt tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként, és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Január 22-én tanítványommal, Terdy Jázmin 7. osztályos tanulóval a Palóc Társaság magyar kultúra napja pályázata díjkiosztó ünnepségén, nemzeti imánk születésnapján, Budapesten, az Aranytíz Kultúrházban jártunk. Felkészítő tanárként az a megtiszteltetés is ért, hogy méltathattam a Palóc Társaság munkásságát, az esszéíró pályázat fontosságát, illetve a Gáspár Sámuel Alapiskolában végzett munkánkat a magyar kultúra terén. Külön öröm, hogy a pályázatra beküldött esszénk ilyen szép helyezést ért el. 

            Mgr. Nagy Edit

             

          • Angol olimpiász

          • Járási forduló - 2023. 01. 19., Gúta

            2023. január 19-én részt vettünk az angol olimpiász járási fordulóján a két kategória iskolai fordulójának továbbjutó tanulóival, Csécs Enikővel és Kolocsics Rolanddal. Mindketten először mérettettek meg ezen a versenyen, ahol idén kimagaslóan nagy létszámú mezőny verbuválódott össze. A két kategóriában összesen 59 tanuló versenyzett. Az előzetes eredmények alapján Enikő átlépte az eredményes ponthatár küszöbét, Rolandnak ehhez csupán két pont hiányzott. Mindkét tanulónk ügyesen vette az akadályokat, szívből gratulálunk az eredményhez!

            Molnár Gábor