Újdonságok - Novinky

          • Beíratás az első osztályba

          • 2024/25

            Tisztelt Szülők!

            A csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda értesíti Önöket, hogy a beíratkozásra iskolánk első évfolyamába 2024. április 5-én (10.00 - 11.30 és 12.30 - 16.30) kerül sor az iskola épületében. 

            Azokat a gyermekeket kötelező beíratni az alapiskola első évfolyamába, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Halasztás esetén is be kell íratni a gyermeket. Ebben az esetben a megfelelő dokumentumokkal alátámasztva (gyermekorvosi nyilatkozat, prevenciós intézmény nyilatkozata, szülői kérvény) az óvoda igazolja a gyermek iskolaéretlenségét. 

            A beíratás a gyermek és (lehetőség szerint) mindkét szülő jelenlétében zajlik. Amennyiben csak az egyik szülő tud megjelenni, szükséges kitölteni a csatolt nyomtatványt.  A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

            • mindkét törvényes képviselő személyi igazolványa,
            • a beíratandó gyermek születési anyakönyvi kivonata,
            • a beíratandó gyermek egészségügyi biztosítási kártyája,
            • indokolt esetben a bírósági végzés fénymásolata a gyermek elhelyezéséről (amennyiben csak az egyik törvényes képviselő járhat el a gyermek ügyében)

            Várjuk sok szeretettel az elsősöket és szüleiket!

            Molnár Gábor, igazgató 

          • Március 15.

          • Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitőréséről emlékeztünk meg az iskolában. Tanulóink egy kvízjátékon keresztül frissíthették fel tudásukat az akkori eseményekről, majd a Nofene csapata adott elő jeleneteket a kultúrházban bemutatott esti előadásból. Gratulálunk tehetséges tanítványainknak, és köszönjük Nagy Edit tanító néninek a befektetett energiát és az élményt!

            Molnár Gábor

          • Ünnepi rajzpályázat

          • március 15.

            Az Alapítvány a'48- as Hősökért,a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya idén is meghirdette a már hagyománnyá vált március 15-i rajzpályázatukat,amelynek témaköre: "Március 15! Üdvözöllek téged, Dicső szép múltadba lelkem is betéved." /Taksonyi József/

            Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a versenybe. Az 5. osztályos Kiss Viktória ezen a nívós országos versenyen különdíjas lett! Szívből gratulálunk az elért szép eredményéhez!

            Győri Andrea

          • Zrínyi Ilona matematikaverseny

          • 2024.03.01.

            Nagy örömünkre szolgál, hogy a Zrínyi Ilona matematikaversenybe iskolánk 24 tanulója nevezett be, s közülük 16 tanuló jutott be a verseny körzeti fordulójába, melyet Lakszakállason tartottak március 1-jén.              2024. március 11-én került sor a Selye János Gimnáziumban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny nyugat-szlovákiai körzeti fordulójának ünnepélyes eredményhirdetésére. A díjazottak között volt Szabó Tamás, 6. osztályos tanulónk, aki az előkelő 6. helyen végzett. Both Benett a harmadikosok versenyében a 10. helyen végzett. A negyedik osztályos tanulóink a csapatversenyben a harmadik helyen végeztek. A csapattagok: Szigeti Hanna, Lukács Balázs, Fábik Márton. Gratulálunk a szép eredményekhez! Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját és a szülői szövetség támogatását!
            Buglos Bödők Terézia