Újdonságok - Novinky

          • Föld napja

          • 2023.4.21.

            Április 22-én tartják a Föld napját világszerte, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének a megóvására. Ebből az alkalomból meghívtuk iskolánkba Bujna Zoltánt utazót, környezetvédőt, aki érdekes élménybeszámolót tartott ázsiai kerékpártúrájáról, többször is hangsúlyozta a környezettudatos életmód fontosságát. Tanulóink nagy örömmel vettek részt a kinti programokban is: volt aszfaltfestés, szemétszedés, virág- és palántaültetés. Köszönet Nagy Ádámnak a magaságyásért, Futó Líviának a palántákért, valamint Nagy Deniszának a virágokért! 

          • Matematika olimpia

          • Tanulóink sikert arattak a Matematika Olimpia járási fordulójában, melyre Komáromban került sor 2023. április 12-én. A sikeres házi forduló után a járási fordulóba jutott tanulóink névsora a következő:

            5. osztály: Bognár Réka, Szabó Tamás
            6. osztály: Komjáty Boglárka
            7. osztály: Terdy Jázmin
            8. osztály: Antala Sofia
            9.osztály: Kis Árpád, Németh Anna

            Eredményesen szerepelt és gratulálunk Antala Sofiának, aki a nyolcadikosok versenyében, nagyon szoros küzdelemben az előkelő 7. helyen végzett. Szabó Tamás, ötödikes tanulónk pedik a 20. helyet érte el.
            Köszönjük minden versenyző munkáját!

            Buglos Bödők Terézia, Mészáros Lajos

          • Pitagorasz matematikaverseny - járási forduló

          • A december elején megrendezett Pitagorasz matematikaverseny iskolai fordulója után 2022. március 20-án és 21-én került sor a járási fordulóra Komáromban. A versenyen a helyes számolás mellett számít a megspórolt idő is. A versenyen részt vettek:

            3. osztály: Fábik Márton 12. helyezés – 11+10 pont – eredményes megoldó

            4. osztály: Kis Botond 39. helyezés – 6 pont

            5. osztály: Lévai Noémi 7. helyezés – 11+8 pont – eredményes megoldó

            7. osztály: Terdy Jázmin 18. helyezés – 9 pont

            8. osztály: Antala Sofia 14. helyezés – 10+7 pont – eredményes megoldó

             A fordulón elért szép eredményekhez gratulálunk a tanulóknak és a felkészítőknek is!

          • Költészet napja az iskolában

          • 2023.4.12.

            A költészet napja alkalmából 2023. április 12-én ellátogatott iskolánkba Z. Németh István író, költő, akinek lebilincselő előadását nagy örömmel fogadták az alsó tagozatos tanulóink. Sok érdekeset megtudhattak az írásról, a költő műveiről, annak szereplőiről. Köszönjük a találkozást!

            A kétszáz éve született Petőfi Sándorra, a magyar költészet egyik legnagyobb alakjára emlékeztek a felső tagozotos tanulóink, akik Petőfi életének fontosabb eseményeit, legismertebb verseit elevenítették fel egy emlékverseny keretében. Fábik Mónika tanító néni által igényesen és változatosan összeállított kvízjáték rendkívül jó hangulatban telt,  a gyerekek érdeklődéssel fogadták és oldották a feladatokat. A győztes csapatnak gratulálunk!

          • Határtalanul

          • Hernádnémeti

            2023. április 4-én Hernádnémetiből érkeztek hozzánk vendégek, akiket tánccal, valamint iskolánk és Csicsó bemutatásával fogadtunk. Megtekintették az iskolában található Gáspár Sámuel Emlékszobát, valamint a technikai múzeumot. Egy kvízjáték keretében megismerhették Csicsó nevezetességeit, saját szemükkel meggyőződhettek azok értékeivel, hallhatták történetüket. Mi is sok érdekeset tudhattunk meg tőlük az iskolájukról, a településükről. Búcsúzáskor házi készítésű finomságokkal, kézzel készített hímes tojásokkal és gyertyákkal leptek meg bennünket. Köszönjük a látogatást!

          • Leendő elsősök

          • 2023.3.31.

            2023.3.31-én nyitott napot szerveztünk a kolozsnémiai, a füssi és a csicsói nagycsoportos óvodásoknak. Az ovisok, az óvónénik és a szülők megtekintettek egy magyar nyelv órát az első osztályban Bodó Ágnes tanító néni vezetésével, valamint egy szlovák nyelv órát a második osztályban Király Anikó tanító néni irányításával. Míg az óvodások mozgásos foglalkozáson vettek részt Komjáty Judit tanító néni közreműködésével, addig a szülők megismerhették az iskolát. A gyermekek kis ajéndékkal és mosolygó arccal távoztak tőlünk. Köszönjük a látogatást! 

            2023.4.5-én megtartottuk a beíratást, melynek eredményeként 17 tanulót írattak be az iskolánkba. Minden leendő elsősünk egy 10 euró értékű ajándékcsomaggal várhatja az új tanévet, melyet a Szülői Szövetség támogatott. Szeptemberben érkeznek az iskolatáskák is! Köszönjük a bizalmat!

            Molnár Gábor

          • Ingyenes étkezés

          • Kérvény

            Tisztelt Szülők!

            Az iskolakonyha vezetője értesíti Önöket, hogy a kormány rendelete alapján május elsejétől érvénybe lép az alapiskolás tanulók étkezési támogatása. Az adóbónusz nem befolyásolja ezt a támogatást. Minden diák jogosult az étkezésre. Az alsó tagozatos tanuló napi támogatása 2,10 €, a felső tagozatos tanulóké 2,30 €. Ennek viszont az a feltétele, hogy a törvényes képviselőnek kérvényeznie kell gyermeke számára a támogatást. A kérvény nyomtatott formában letölthető a szöveg végén, de az Edupage oldalon keresztül elektronikusan is elküldhető (Žiadosť o dotácie na stravu). Ez a lehetőség ott érhető el, ahol a tünetmentességről szóló dokumentumot szoktuk küldeni. A tanulók hazaviszik a nyomtatványokat, melyek átvehetők iskola bejárátanál is. Csak az időben visszajuttatott kérvényezők jogosultak a támogatásra május 1-től, aki kicsúszik a határidőből annak a támogatás csak júniustól kérvényezhető. A kérvényeket kérném kitöltve visszaküldeni április 17-ig. Amennyiben bármilyen kérdésük merülne fel az étkezéssel kapcsolatban, forduljanak hozzám bizalommal. Köszönöm szépen az együttműködésüket!
            Tisztelettel: Komjáti Mária

          • Geográfia olimpia

          •  A geográfia olimpia járási fordulóját 2023. március 31-én rendezték meg Komáromban. Iskolánkat Libai Pál, Kolocsics Roland VII. osztályos, valamint Antala Sofia VIII. osztályos tanulók képviselték. A verseny két részből állt. Tanulóink először elméleti tesztet oldottak meg, utána pedig gyakorlati feladványokat kaptak, mely során atlaszokkal dolgoztak. Mindhárman gazdag tapasztalatokat szereztek. Helytállásukért dicséret és köszönet.

          • Dobré slovo - Vers- és prózamondó verseny

          • A Dobré slovo szlovák nyelvű szavalóverseny járási fordulójára 2023. március 30-án került sor Komáromban. Iskolánk két hetedik osztályos tanulója, Terdy Jázmin és Libai Pál méltóképpen képviselték iskolánkat. Terdy Jázmin verskategóriában, Libai Pál pedig a próza kategóriájában lépett a szakmai zsűri elé.

            Mindkettőjüknek dicséret és köszönet.

            Púzsér Márta