Újdonságok - Novinky

          • Karácsonyi műsor - karácsony az iskolában

          • 2023.12.21-22.

            December 21-én 17,00 órai kezdettel mutatták be iskolánk tanulói a karácsonyi jelenetekből, táncokból és a Nofene színjátszók előadásáből összeálló karácsonyi műsort. Nagy gratula a tanulóknak, köszönet a felkészítő pedagógusoknak! Köszönjük mindannyiuknak, hogy ilyen szép számban részt vettek a műsorunkon!

            December 22-én a délelőtti órákban a tanulóink megajándékozták egymást, mézeskalácsot készítettek, animációs filmet néztek. Átadtuk a csilizradványi alapiskola által szervezett rajzverseny díjazott tanulóinak ajándékjait. Gratulálunk Kollár Tímeának, Halma Luciának, Bölcs Kata Lucának, Szigeti Hannának és Kiss Viktóriának a szép rajzokért! 

          • Ajándékok napköziseinknek

          • 2023. 12. 20.

            A délelőtti koncert után a napközis tanulóink átvették a polgármester asszonytól a falu karácsonyi ajándékait. Tanulóink szinte azonnal belevetették magukat az új játékok kicsomagolásába, kipróbálásába. Köszönjük a fenntartó és a Szülői Szövetség támogatását!

          • KOR-ZÁR koncert

          • 2023.12. 20

            A Gáspár Sámuel Társulás szervezésében az iskolások és az óvodások a Kor-zár verséneklő zenekar koncertjén vettek részt a délelőtti órákban. A nagyszerű hangulatú koncerten megzenésített verseket hallhattunk, sőt még énekelhettünk is. Köszönjük az élményt! Az esemény a KULTMINOR (Kisebbségi Kultúrális Alap) támogatásával valósult meg.

          • Könyvtár- és mozilátogatás

          • 2023. 12. 15.

            Alsó tagozatos tanulóink egy interaktív foglalkozáson vettek részt a komáromi Szinnyei József könyvtárban, ahol a csoportokban történő feladatokon kívül megismerték a könyvtár működését is. A másfél órás foglalkozás után megtekintették a Kívánság című rajzfilmet a Tatra moziban. Tanítványaink sok szép élménnyel tértek haza!

          • E-HÓD és iBOBOR

          • 2023. november​​​​​

            Idén is részt vettünk egy nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen. A versenyre minden országban az adott év novemberének második hetében kerül sor a Bebras-héten. Ekkor a résztvevők online kapják meg és válaszolják meg a kérdéseket.

            Antala Sofia IX. osztályos tanuló eredményes helyezést ért el a verseny szlovák nyelvű változatában (IBOBOR). Gratulálunk! :)

            A budapesti ELTE által megszervezett magyar nyelvű E-Hód, avagy bitHÓDítás nevű megmérettetésen több tanulónk is részt vett. A legeredményesebb tanulóink:

            Markuszek Dominik – VI. osztály – 140 pont
            Lévai Noémi – VI. osztály – 112 pont
            Egri Zoltán – VII. osztály – 105 pont

            Gratulálunk! :)

          • Miku, Miku ....... Télapó!

          • 2023. 12. 6.

            Idén is ellátogatott körünkbe a lappföldi Mikulás. A jókedv sem maradt el, a gyerekek énekkel tették szebbé a nálunk töltött perceit. Az ajándékcsomagoknak mindenki örült, köszönet a Szülői Szövetségnek a támogatásért és a Télapónak a "külön bejáratú" édességekért! Az ajándékokkal együtt megérkezett a hó is, melynek tanulóink legalább annyira örültek, mint a Mikulásnak.

          • Technika olimpia

          • 2023.11.23.

            Tanulóink, Szabó Klaudia (6. osztály), Antala Sofia (9. osztály) és Csécs Enikő (9. osztály) körzeti Technika olimpián vettek részt 2023. november 23.-án, amely a komáromi Műszaki Szakközépiskolában került megrendezésre. A versenyen 12 iskola tanulói vettek részt. 

            A lányok nagyon szépen helyt álltak, és az egyik legszebb műhelymunkát mutatták be. Klaudia a kategóriájában az eredményes 7. helyet szerezte meg, Enikő és Sofi párosa pedig a 6. helyet szerezték meg.


            Gratulálunk!!!

             

            Mészáros Lajos