Újdonságok - Novinky

          • Természetiskolában jártunk

          • 2023. május 8-12. között az iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói természetiskolában jártak Búcson, ahol nagyon gazdag programban volt részük. Számunkra olyan különleges élményeket kínáltak, mint a helyi tájjellegű ételek elkészítése, az üvegfestés, a kézimunkázás, az íjászat, a horgászat és közelebbről is megismerkedtek a környéken élő házi állatokkal, azok tartásával és a községben termesztett gyümölcsökkel és felhasználásukkal. Természeseten a sok túrázás és a kultúrális élmény sem maradhatott ki a heti programból. A házigazdák tudatosították a gyermekekben, hogy a saját hagyományaik, nemzeti értékeik megismerése, elsajátítása, a környezet értékeit megbecsülő és védő magatartás mennyire fontos a mai világban. Szép élményekkel tértünk haza. A kifogástalan ellátásért köszönettel tartozunk a Tábor resort Vintop Karkónak! 

            Győri Andrea

          • Biológia olimpiász

          • 2023. április 20-án Terdy Jázmin 7. osztályos tanulónk bekapcsolódott a biológia olimpiász járási fordulójának elméleti - gyakorlati részébe, amelyen eredményes megoldóként végzett. Gratulálunk!

            Győri Benedek Katalin

          • Focitorna

          • Nemesócsa

            2023. május 2-án a nemesócsai szlovák tanítási nyelvű alapiskola focitornát szervezett, amelyen iskolánkat Matus Bence, Egri Zoltán, Rovenszky Bálint, Vincze Kristóf, Vontszemű Krisztián és Balázs Levente képviselték. A fiúk elnyerték az első helyért járó kupát, valamint a torna gólkirálya Vincze Kristóf lett. Gratulálunk!

            Győri Benedek Katalin

          • ZöldOkos Kupa

          • 2023.4.27.

            A ZöldOkos Kupa fenntarthatósági versenyen 900 magyarországi és külhoni iskola vett részt, amelyen az iskolánkat két csapat képviselte. Az online fordulókból a Locsogók csapata - Antala Sofia, Csécs Enikő és Győri Emma - a két legjobb Szlovákiai csapat egyikeként jutott ki a regionális elődöntőbe Sátoraljaújhelyre, ahol végül a 8. helyen végeztek. Gratulálunk a lányoknak és köszönjük a lehetőséget!

            Győri Benedek Katalin

          • Scratch Cup

          • 2023. április 19-én került sor a Scratch Cup programozási versenyre. A tanulók feladata ezen a versenyen 90 perc alatt három olyan feladatot megprogramozni, amelyek az általános iskolások programozási képességeit mérik fel.

             

            A Scratch Cup versenyt az 5-9. osztályos diákoknak hírdették meg, idén 187 iskola 1184 diákja vett részt rajta.

            Iskolánkat három hetedikes tanuló képviselte, akik szépen helytálltak, és mindhárman eredményesen szerepeltek:

            Misák Zoltán (77,89%, vagyis megelőzte Szlovákia egész területén a versenyzők 77,89%-át)
            Libai Pál (77,55%)
            Terdy Jázmin (52,81%)

            Gratulálunk! Így tovább!!! :)

          • ENTER:Programiada informatika verseny - RISCO:Bit

          • 2023. április 30.

            Idén első alkalommal – de minden bizonnyal nem utoljára – részt veszünk a TELEKOM által meghírdetett ENTER:Programiada nevű informatikai versenyen. 

             

            A szükséges segédeszközöket a TELEKOM által kiírt pályázat támogatásaként szereztük be. Köszönjük!

            Projekt podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Ďakujeme!

            A verseny lényege: egy szabadon választható projektet alkotni, azzal a feltétellel, hogy un. programozható egységeket (MICRO:Bit-eket) használunk fel. A projekt megvalósítását és minden elemét dokumentálni kell. Iskolánkat két hetedikes tanuló - Libai Pál és Misák Zoltán - képviseli, akik a Rizikó nevű társasjátékot gondolták tovább,és “MICRO:Bit-isítették”. 

             

            A projekt megtekinthető a verseny honlapján, a többi konkurens projekttel együtt. Nagyon sok kreatív ötlet látott napvílágot. https://enter.study/databaza-vedomosti/

            Eredményhirdetés: június 1.