Újdonságok - Novinky

          • Szülői Szövetség tagdíj - 2023/24

          • 15 euró

            Kedves Szülők!

            A 2023/2024-es tanévre a szülői szövetség tagdíja gyermekenként 15 euró. Kérem a tagdíjat készpénzben az osztályfőnökhöz eljuttatni, vagy a szövetség bankszámlájára utalni 2023 november 15-ig: 

            SK12 7500 0000 0040 3036 2537, közleményben kérem a gyermek nevét és osztályát beírni.

            Köszönöm

            Üdvözlettel

            Mgr. Németh Andrea, elnök

          • Koczán Mór Napok - Csallóközaranyos - dobóverseny

          • 2023. október 13.

            A Csallóköaranyosi Kóczán Mór Alapiskolában október 13-án dobóversenyen vettünk részt. A tanulók gránátdobásban, súlylókésben és gerelyhajításban versenyeztek. Csonka Laura első atlétika versenyén bronzérmet szerzett súlylökésben és gerelyhajításban. Vincze Kristóf szintén két bronzérmet szerzett gránátdobásban és súlylökésben. A csapat tagja volt még Győri Emma és Balázs Levente. Gratulálunk az eredményekhez!

          • Csiliz mente csodái

          • Meghívó, rajzpályázat, eredményhirdetés

            A Csiliz Menti Nepfőiskola sok szeretettel vár minden kedves versenyzőt a "Csilizmente csodái" címmel meghirdetett rajzpályázat az ünnepélyes díjátadóra, valamint az alkotásokból készült kiállítás megnyitójára, 2023. október 14-én a kézműves találkozó keretein belül délután 14:00 órai kezdettel kerül sor a csicsói kultúrházban.

            A rajzpályázat kiértékelése 17:00-kor lesz.

            A legjobb rajzok kategóriánként különdíjat kapnak.

            A rajzpályázaton résztvevő gyermekek mindegyike ajándékban részesül.

            Mindenkit szeretettel várunk!

          • Emlékműsor - Aradi vértanúk

          • 2023.10.6.

            Idén is megemlékeztünk az 1848/49-es szabadságharc leverésének napjáról. Tanulóink megismerhették, feleleveníthették tudásukat a 13 aradi vértanúról az iskolai színjátszók irodalmi színpadán keresztül. Délután megtekinthette a közönség Ormai Norbert, az elfeledett vértanú című színdarabot a Nofene színtársulat előadásában Nagy Edit tanító néni vezetésével. Köszönjük az élményt!  

            Az előadás létrejöttét a Kultminor (Kisebbségi Kultúrális Alap) támogatta!

          • Regionális dobóverseny - Csilizradvány

          • ​​​​​​2023.10.6.

            Október 6-án iskolánk négy tanulója, Győri Emma, Jassa Virág, Balázs Levente és Vincze Kristóf részt vettek a Regionális dobóversenyen amelyet a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola szervezett. A tanulók súlylökésben, kislabda dobásban, Nerf dobásban és gerelyhajításban versenyeztek. Gratulálunk az eredményekhez, ügyesek voltatok!

            Győri Benedek Katalin

          • II. Gáspár Sámuel Emléknapok

          • 2023.szeptember 28-29.

            Idén második alkalommal tartottuk meg a Gáspár Sámuel Emléknapokat az iskolánkban. Szeptember 28-án tanulóink tematikus foglalkozásokon vettek részt, az alsó tagozatosok a magyar népmesékkel foglalkoztak, a felsősök európai nyelvekkel kapcsolatos csoportfoglalkozáson dolgozhattak. Elővettük a tavaly átadott értéktáras munkafüzeteket is, melyben izgalmas feladatok megoldása során kerültek közelebb tanulóink a helyi értékekhez.

            A délelőtt folyamán vendégül láttuk a Hazajárók csapatát, akiknek élménydús beszámolóját nagy örömmel hallgatták tanulóink. (Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor előadására a csicsói kultúrházban is sor került a délutáni órákban). Majd részt vettünk a Petőfi Sándor körtefájánák oltványából származó hajtás elültetésének ceremóniáján a Hét Vezér Szoborparkban. Az oltvány Nagy Géza, fafaragó jóvoltából került Csicsóra. Köszönjük Nagy Edit tanító néninek ​​az ünnepélyes faültetés tartalmas felvezetését! A park egy újabb "elemmel" bővült, melyre büszke lehet a település és a környék apraja-nagyja. 

            Szeptember 29-én kézműves foglalkozás keretein belül a tanulók kipróbálhatták a kavicsfestést, a nemezelést, a batikolást, valamint az agyagfigura készítést. Köszönjük Domonkos Zsuzsának és a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola pedagógusainak a közreműködést! Ugyanezen a napon rendeztük meg a Gáspár Sámuel Focitornát, melyen idén öt csapat vett részt. Focistáinknak ezúttal nem sikerült dobogós helyezést elérniük, de fiatal koruk ellenére becsületesen küzdöttek. Gratulálunk és hajrá Csicsó! :)

            A II. Gáspár Sámuel Emléknapok támogatója a Bethlen Gábor Alap (BGA)!

          • Mesedélelőtt

          • 2023.9.26.

            Szeptember 26-án ellátogatott hozzánk Szénási Veronika mesemondó, aki a Magyar Népmese Napja alkalmából hozott magával több mesét különböző korosztálynak. Óvodásoktól a kilencedik osztályosokig mindenki elmerülhetett a mese világában. A foglalkozást a Magyar Kisebbség Kultúrális Alapja (KULTMINOR) támogatta!