Újdonságok - Novinky

          • Karácsonyi ünnepek 2022

          • Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag új évet kíván a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda valamennyi tanulója és alkalmazottja!

            2022. december 17-én iskolánk is részt vett az adventi karácsonyi vásárban. A kiadványok, kézműves termékek eladásából összegyűjtött 370 eurót átadtuk Skuba Bianka anyukájának. Köszönjük mindenkinek, aki bekapcsolódott a gyűjtésbe!

            2022. december 21-én iskolánk tanulói megcsillantották tehetségüket karácsonyi műsorukkal. Az egyébként is  sokszínű műsort a zeneiskola és a Czafrangó Sylvia magán művészeti alapiskola növendékei is gazdagították. Gratulálunk tanulóinknak! Ügyesek voltatok! :)

            2022. december 22-én tanulóink belevetették magukat a mézeskalácskészítésbe, melyeket aztán jóízűen elfogyasztottak. Köszönjük a szakács néniknek, hogy ilyen ízletes tésztát készítettek nekünk a helyi méhésztől, Szikonya Attilától kapott finom mézből és a gútai malomból származó lisztből, melyet a Szlovák Agrárkamara ajándékozott nekünk! Köszönjük a támogatást!

          • Zrinyi Ilona matematika verseny

          • A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, amelybe a mi iskolánk bekapcsódott. Az iskolai forduló november 21.-én került megrendezésre.

            Az iskolai forduló továbbjutói:

            Lukács Balázs  (3. osztály)

            Lévai Noémi (5. osztály)

            Komjáty Boglárka (6. osztály)

            Antala Sofia (7. osztály)

          • E-Hód

          • Idén immáron második alkalommal kapcsolódtunk be a nemzetközi E-Hód (eredeti nevén Bebras) nevű informatikai és számítógépes-készség versenybe. Iskolánk diákjai Benjamin és Kadét kategoriában indultak. A versenyre minden országban az adott év novemberének második hetében kerül sor a Bebras-héten. Ekkor a résztvevők online kapják meg és válaszolják meg a kérdéseket. A versenyre fordítandó idő egy tanóra, 18 feladat három nehézségi szinten: könnyű, közepes és nehéz.           

            Legügyesebbek:

            Szabó Klaudia (5. osztály) – 97 pont
            Markuszek Dominik (5. osztály) – 92 pont
            Komjáty Boglárka (6. osztály) – 91 pont
            Misák Zoltán (7. osztály) – 86 pont
            Antala Sofia (8. osztály) – 110 pont

          • Ebéd - költségváltozás

          • Tisztelt Szülők!

            Az iskolakonyha vezetője értesíti Önöket, hogy 2023. január elsejétől az Iskolaügyi Minisztérium rendelete alapján megváltozik az ebédek ára (melléklet). Ezúton kérem azokat a kedves szülőket, akik nem rendezték még az illetékeket, hogy azt szíveskedjenek pótolni. A mai nappal az Edupage-en mutatott összeg is változni fog, ami az étkezési illetéket illeti (mivel ez már a januári hónap). Az iskolában tartózkodó gyerekek a mai nap folyamán viszik haza a csekkeket. A hiányzók szüleit megkérem, hogy a héten legyenek szívesek eljönni a csekkért. A konyha bérlakások felőli bejáratánál átvehetőek 8:00 – 15:00 óra között.

            Megértésüket köszönöm szépen!

            Maradok tisztelettel! Komjáti Mária

          • Karácsonyi műsor

          • 2022. december 21. - 16:30

            Tisztelt Szülők, Nagyszülők, Iskolabarátok!

            Szeretettel meghívjuk Önöket a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda ünnepi műsorára, amelyre 2022. december 21-én (szerda) kerül sor 16:30 órai kezdettel a csicsói kultúrházban.  

          • Műhelymunka

          • A komáromi Műszaki Szakközépiskola mesterének vezényletével végzőseink az iskola műhelyében alkothattak 2022. dec. 8-án. Az eredmény zajos sikert aratott. :) Köszönjük a lehetőséget!

          • Jótékonysági gyűjtés - ünnepi vásár

          • 2022.12.17.

            Idén ismét bekapcsolódunk a Skuba Biankát megsegítő gyűjtésbe. A kézműves tárgyak mellett megvásárolhatók lesznek kiadványaink is 2022. december 17-én az adventi vásárban. A hagyományosan ilyenkor megjelenő, gyerekek meseszép rajzait tartalmazó naptárunk mellett ezen a napon elérhető lesz a jubileumi évkönyvünk, memóriafejlesztő pexeszónk és a kreativitást fejlesztő kifestőnk. Mindemellett megtekinthetik napközis tanulóink fellépését is. Kellemes időtöltést és jó adakozási kedvet kívánunk!

          • KözgazdÁSZ palánta verseny

          • Iskolánk tanulói bekapcsolódtak a "Közgazdász palánta" versenybe, amelyen az 1. online feladatsort 96 csapat oldotta meg. A legjobb 40 közé iskolánk 3 csapata került be, és a 2. feladatsor kitöltése mellett még egy kisfilmet is készítettek, amelyben olyan ötleteket kellett kitalálni mellyel fenntarthatóvá tehetik a gazdaságot.

            Résztvevő csapatok:
            Terdy Jázmin, Kosár Zsófia, Kolocsics Roland - 7. osztály, Németh Regina, Rajkó Anna Amira, Jassa Virág valamint Csécs Enikő, Antala Sofia és Győri Emma 8. osztályos tanulók.

          • Technika olimpia

          • Tanulóink, Győri Kevin (6. osztály), Antala Sofia (8. osztály) és Kis Árpád (9. osztály) körzeti Technika olimpián vettek részt 2022. november 24.-én, amely a komáromi Műszaki Szakközépiskolában került megrendezésre.  Kristóf a főként hetedikesekből álló mezőnyben nagyon szépen állta a sarat, csakúgy a Sofia és Árpád alkotta páros. Gratulálunk!!!

          • Pályázat sporttámogatásra - Dotácia na podporu športu

          • Iskolánk tanulói nagy örömmel vették birtokba a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége által elnyert pályázatból vásárolt sporteszközöket, melyet Nyitra Megye támogatott 1000,- euró értékben, melyből 170 euró önrészt a Szülői Szövetség állta. Az összegből 8 db fitnessz trambulint, bedminton ütőket és hordozható hálókat, focilabdákat, röplabdákat, kosárlabdákat, valamint a Gáspár Sámuel Focitornára serlegeket és érmeket vásároltunk. Köszönjük! 

            Nyitra Megye pénzügyi támogatásával valósulhatott meg

            V roku 2022 Združenie maďarských rodičov na Slovensku Základná škola s materskou školou Gáspára Sámuela s vyučovacím jazykom maďarským – Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda, Hlavná 286/2, Číčov, Szlovákiai Magyar Szülök Szövetség dostalo dotáciu na podporu športu vo výške 1000,- EUR od Nitrianskeho samosprávneho kraja. Z dotácie boli nakúpené 8 ks fitness trampolín, bedmintonové rakety a siete, lopty futbalové, volajbalové a basketbalové. Futbalový turnaj Sámuela Gáspára sme tiež sponzorovali s medailami a s pohármi. Ďakujeme!

            Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja

          • Mikulás járt nálunk

          • 2022.dec.6.

            Tanulóink nagy örömére megérkezett a Mikulás két segédjével az iskolánkba. A csomagok a Szülői Szövetség jóvoltából lettek elkészítve. Köszönjük a támogotást, jövőre is várunk, kedves Mikulás!

          • Zrínyi Ilona matematika verseny

          • Iskolai forduló - 2022. 11. 21.

            A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a háromfordulós Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, melybe iskolánk matematikát kedvelő tanulói ebben a tanévben is bekapcsolódtak. Az iskolai fordulóban, 2022. november 21-én, 14 tanuló mérettette meg magát.

            Buglos Bödők Terézia