Újdonságok - Novinky

          • Információ az elektronikus rendszerrel kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők!

            Az iskola fejlesztése fokozatosan valósul meg különböző területeken. Fontos kialakítani a kultúrált, tiszta környezetet, növelni az oktatás színvonalát, törekedni a környezettudatosságra, gördülékennyé tenni a kommunikációt az iskola és a szülők között. A fenti célokat szem előtt tartva ettől a tanévtől kezdve bevezetjük a digitális osztálykönyvet, amelynek szerves részét képezi a gyerekek által (is) használt csip. Mivel az iskoláknak havonta kell küldeniük a statisztikai adatokat a minisztériumba, ezzel a rendszerrel rengeteg időt spórolhatunk, amit más hasznos dologra tudunk fordítani. Mindamellett a gyermek érkezéséről és távozásáról a törvényes képviselő (automatikusan) kap információt az edupage applikáción keresztül, így a szülő is tudja, hogy meddig van gyermeke felügyelet alatt, mikor kell érte jönni stb.

            Ezentúl a szülők az alkalmazásban láthatják, és alá is tudják írni a gyermekek jegyeit. Az összes évfolyamban az elektronikus ellenőrzőt fogjuk használni. A tantestület döntése alapján az elsősök hagyományos ellenőrzőt is kapnak. Azonban kíváncsiak vagyunk az Önök véleményére is, ezért hamarosan egy kérdőívet teszünk közzé a hagyományos ellenőrző további évfolyamokban való használatának lehetőségével kapcsolatban.

            A szülőknek nagyobb a jogkörük az applikáció használata során, mint a tanulóknak, ezért arra kérjük Önöket, hogy szülői felhasználóként lépjenek be az alkalmazásba a tanév során. Amennyiben még nem kaptak belépési kódokat, kérjük jelezzék az iskola email címén (zs.gasparsamuel@gmail.com), és küldjük a jelszót. A mobiltelefonon használható edupage applikáció letölthető az iskola honlapjáról: https://mobile.edupage.org/

            Az edupage oldal használatával kapcsolatban bemutatjuk a legfontosabb lépéseket egy rövid prezentáció keretén belül, melyre az összülői értekezleten kerülne sor szeptember 21-én 16.00 órakor. (megj. amennyiben az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik annak megszervezését).

            Köszönjük az együttműködést és a támogatást!

            Üdvözlettel

            Molnár Gábor

          • Tanévnyitó

          • 2020/21

            A 2020/21-es tanévnyitó a szigorú óvintézkedéseket betartva zajlott, melynek részeként megtörtént az új iskolaudvar átadása. Az elsősök szülei átvették a Rákóczi Szövetség ösztöndíját, a gyermekek pedig megkapták az új iskolatáskát. Sikeres, tudásban és élményekben gazdag, tünetmentes 2020/21-es tanévet kívánunk valamennyi tanulónknak!

          • Értesítés a tanévnyitóval kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

            Az idei tanévet szeptember 2-án, 8 órakor nyitjuk meg. A tanévnyitó alatt a szájmaszk viselete kötelező mindenki számára! A tanévnyitó után a tanulók a saját tantermeikbe vonulnak az osztályfőnökeikkel. A jelenlegi helyzetre való tekintettel és a minisztériumi útmutatók alapján szülők nem tartózkodhatnak az iskola épületében, kivéve az elsősöket, akiknél egy törvényes képviselő jelen lehet (szájmaszkban) az osztályban. A 2.-9. évfolyamok tanulói legkésőbb 10 órakor elhagyják az iskola területét. Az elsősöknek ekkor kezdődik a Rákóczi Szövetség által szervezett ösztöndíj- és iskolatáska átadása. Meghívó a csatolmányban. Amennyiben a törvényes képviselő nem tud jelen lenni az átadón, megbízhat egy másik személyt. (Meghatalmazás csatolva).

            Minden tanulónak hoznia kell magával a törvényes képviselő által aláírt kérdőívet a gyermekével kapcsolatban (Egészségügyi kérdőív és a gyermek törvényes képviselőjének nyilatkozata a 2020/21-es tanév kezdetén) - egyedi esetben aláírható a beíratkozás napján. A szájmaszk viselete az alsó tagozaton az osztálytermekben ajánlott, a közös helységekben, folyosókon kötelező.  A felső tagozaton a szájmaszk viselése az osztálytermekben is kötelező. A szájmaszk viselésével kapcsolatos rendelkezések 2020. szeptember 14-ig maradnak érvényben, illetve a járványügyi helyzettől függően hosszabb ideig is. Amennyiben a tanuló 3 napnál többet hiányzik az iskolából, a törvényes képviselő köteles kitölteni a gyermek egészségi állapotára vonatkozó becsületbeli nyilatkozatot (A törvényes képviselő fertőzésmentességet igazoló nyilatkozata). Bővebb információ a zöld, sárga és piros fázisokkal kapcsolatban a cikk végén található a szemafor elnevezésű dokumentumban.

            Napközi technikai és egészségügyi okok miatt az első héten nem lesz, szeptember 7-én kezdődik. Az első héten a tanítás az alsósoknál 11.30-ig, a nagyoknál 12.00-ig tart. Ebéd szeptember 3-tól lesz. Az ebéddel kapcsolatos teendők elintézhetők a tanévnyitó után az iskola konyha felőli bejáratánál.

          • Nyári iskola margójára

          • A 2020. augusztus 24-27. között megrendezett nyári iskola a végéhez ért. A gyerekek sok színes programban vettek részt, melynek élményeire szívesen emlékeznek majd vissza. Bátran elmondhatjuk, hogy egy jól sikerült rendezvényt abszolváltunk mindannyian. Amíg a kicsik ízelítőt kaptak a népmesék világából, megtapasztalták az evezés élményét, kézműves alkotásokat hoztak létre, vadon élő állatok láttak, részt vettek a Csicsó nevezetességeivel kapcsolatos kincskeresésben, addig a nagyok kipróbálták magukat középkori kardforgatóként, drámapedagógiai foglalkozáson vettek részt, Jókai nyomába eredtek, alkottak, zárásként pedig tábortűznél sütögetett a tanulók apraja nagyja. Köszönet a pedagógusoknak, hogy nyáron is vállalták a gyermekek fejlesztését, ugyanakkor köszönet jár a szülőknek is, hogy a koronavírus időszakában is elengedték gyermeküket a táborba.

            Molnár Gábor, igazgató

          • Információk a nyári iskolával kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők!

            Augusztus 17-én 7.15-kor kinyitja kapuit a nyári suli. A tanulók táborozásához szükséges kitölteni egy becsületbeli nyilatkozatot a gyermek egészségi állapotával kapcsolatban. A nyilatkozat letölthető a szöveg végén, illetve kitölthető lesz a hétfői érkezéskor. Ugyanitt megtalálható a tábor heti programja is, és további részletek.                                                                                                                                                            Mivel az iskola főbajárata előtti teret felújítják, vagyis munkaterületként funkcionál, ezért arra kérjük Önöket, hogy érkezéskor az egész hét folyamán a tornaterem felőli bejáratot használják.

            Köszönettel: szervezők

          • Nyári iskola (a)vagy nyári tábor ?!

          • Tisztelt Szülők!

            Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy nyári iskolát szervezünk, amely 2020. aug. 17. és aug. 21. között fog megvalósulni az iskola területén. Az iskola szót bátran helyettesíthetjük a tábor szóval, hiszen ez az egy hét hamarabb fog szólni élményszerű, játékos ismeretszerzésről, mozgásról, mint hagyományos tanulásról. Két csoport fog működni, az alsósok (1.- 4.) és a felsősök (5.- 8.) csoportja. Mindkét csoport maximális létszáma 20 fő. Az iskolában tartózkodás 7.30 és 12.30 közötti időtartományba esik. A táborban való részvételi díj 5 euró. A programok közül megemlíthetnénk a csónakázással egybekötött biciklitúrát, a kézműveskedést (pólófestés, dobozkészítés, üvegfestés...), kincskeresést, nagyoknál saját székük megfestését egyedi motívumokkal, Jókai nyomában - ismeretterjesztő túrát Komáromban stb.

            A foglalkozásokat főleg az iskola tanárai vezetik, de bekapcsolódnak külsős szakemberek is. Amennyiben szeretné regisztrálni gyermekét a táborba, megteheti hétfő (júl.20.) 13.00 órától szerda (júl.22.) 13.00 óráig az asc rendszeren keresztül. Mivel korlátozott létszámú csoportokkal működünk, ezért a regisztráció időpontja lesz a mérvadó a jelentkezés során. Kérjük, kérdés esetén forduljanak az osztályfőnökökhöz, vagy hívják a 0907525564-es telefonszámot. Technikai problémák esetén lehet jelentkezni sms-ben is a megadott időpontban az előbbi telefonszámon. Ebben az esetben kérjük feltüntetni a tanuló nevét, osztályát és az ebédigénylését. Köszönjük!

             

          • Ballagás - képekben

          • 2020.06.30.

            Rendhagyó módon, közösen ballagtak a nagycsoportos ovisaink és a végzős kilencedikesek. Az óvodásoknak problémamentes iskolakezdést, a leendő középiskolásoknak pedig sikeres továbbtanulást kívánunk! Mindenekelőtt minden ovisnek és sulisnak KELLEMES, ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG VAKÁCIÓT kívánunk!

          • Tanévzáró

          • 2020. június 26.

            A 2019/2020-as tanévet az iskola falain belül zártuk. Ebben a tanévben az év osztálya és az év diákja díjainak kiosztása - objektív okok miatt - elmaradt, viszont megjutalmaztunk minden olyan tanulót, aki hajlandó volt extra energiákat befektetni, és bekapcsolódott valamilyen versenybe, akár iskolai szinten. Az értékelésnél a versenyek számának és eredményének aránya alakította ki a végső sorrendet. Büszkék vagyunk azokra a tanulókra, akik tehetségükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal öregbítik az iskolánk hírnevét. Ők már rákaptak a siker ízére. Kívánjuk, hogy a jövőben minél többen éljék át ezt a jól eső érzést, és próbálják ki magukat az iskolák, régiók közötti megmérettetések valamelyikében. Ugyanezen a napon kihirdettük az elem- és a kupakgyűjtés, valamint a papírgyűjtés eredményeit is. Gratulálunk a versenyeredményekhez és a környezettudatos hozzáálláshoz! Köszönettel tartozunk a díjakért a Szülői Szövetségnek és a Gáspár Sámuel Polgári Társulásnak.

          • Ballagás

          • Információk a ballagásról

            Tisztelt Szülők!

            Az idei tanév lezárása semmiképpen sem nevezhető szokványosnak, hiszen az oktatás újraindításának időpontja az utolsó pillanatig bizonytalan volt. Miután lazítottak a szabályokon, szóba kerülhettek az évvégi ünnepségek megszervezései. Mivel szerettük volna méltón elbúcsúztatni az óvodásainkat és a kilencedikeseinket, ezért úgy döntöttünk, hogy megtartjuk mindkét ballagást. Az idő szűkössége miatt egyszerre fog megvalósulni a két esemény. Az osztályfőnöki órák 7.45 - 8.30 között lesznek megtartva, melyek után a tanulók nagy része hazamegy (beutazók a 8.40-es busszal). Csupán azok a tanulók maradnak a ballagási ünnepségen, akik valamilyen módon érintettek a ballagók személyét illetően.  A higiéniai előírások betartása miatt kérünk mindenkit, hogy minden ballagó óvodásnak és kilencedikesnek csupán a legszűkebb családja (4 - 6 személy) jelenjen meg ünnepségünkön, melyet az óvoda mögötti iskolaudvaron tartunk 8.30 órai kezdettel. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy tartsa be az előírások által szabott feltételeket.
            Az iskola területén a maszk viselete kötelező!

            Köszönettel

            Molnár Gábor, igazgató

          • BGA - Szülőföldön magyarul

          • Tájékoztatás a pályázati adatlapokkal kapcsolatban

            Tisztelt Szülők!

            Tájékozatjuk Önöket, hogy a BGA („Szülőföldön-magyarul“) pályázat nyomtatványait minden jelenlévő tanulónak átadjuk június 22-én.

            Fontos változás, hogy idéntől kötelező bankszámlaszámot is feltüntetni  (lehet bármelyik szlovákiai bankban és bárkinek a nevére megnyitva, tehát nem kötelező az OTP bankfiókban a pályázó nevére kiállítva). A számlaszám egyezésének ellenőrzése végett a pályázathoz csatolni kell egy igazolást (pl. számlakivonat, a szerződés fénymásolata – nem kell külön igazolást kérni a banktól) - (melléklet 1).

            Azok a tanulók, akik nem vesznek részt a június végi oktatásban, könyvleadáskor elvihetik a nyomtatványt.

            Kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint juttassák vissza hozzánk a kitöltött nyomtatványokat június 30-ig. Amennyiben több időre lenne szükség számlanyitás vagy egyéb okok miatt, lehetőség van a nyomtatványok későbbi visszajuttatására is (igény szerint bedobható az iskola postaládájába vagy visszahozható szeptemberben). Csatoltunk egy fiktíven kitöltött nyomtatványt (melléklet 2). A pályázat utolsó odalát nem szükséges kitölteni, azt az iskola tölti. Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal. 

          • Iskolakezdés június 22-től

          • Várjuk a 6-9. osztályos tanulókat is :)

            Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

             

            Tájékoztatjuk Önöket, hogy az oktatási minisztérium rendelete alapján 2020. június 22-én újraindul az oktatás a 6-9. évfolyam számára is önkéntes alapon. Örülnénk, ha minél többen visszatérnének az osztályaikba. A tanulók - lehetőség szerint - az osztályfőnökeikkel töltik majd az időt, ha a megfelelő létszámú csoportok (osztályok) létrejönnek.  Azon tanulók számára, akik a távolmaradást választják, lesznek kötelező alkalmak, melyeken részt kell venniük, illetve feladatok, melyeket teljesíteniük kell. Elsősorban a tankönyvleadásról, a bizonyítványosztásról, az osztályok fényképezéséről, valamint a ballagásról van szó. A tankönyvleadás az alsó tagozaton június 23-án, a felső tagozaton június 24-én várható. A tanév értékelése, az osztályfényképezkedések június 29-én, a bizonyítványosztás és a ballagás pedig június 30-án lesznek lebonyolítva. Tanítás az alsó tagozaton 11.30-ig, a felső tagozaton pedig 12.00-ig valósul meg. Napközi június 22-26. között továbbra is 15.00 óráig üzemel. Június 29-én és 30-án nem lesz napközi. Természetesen a szigorú óvintézkedések továbbra is érvényben maradnak. Vagyis

            • minden olyan tanulónak, akik június 22-én lépik át először az iskola küszöbét rendelkeznie kell a törvényes képviselő által kitöltött és aláírt becsületbeli nyilatkozattal a tanuló egészségi állapotáról (melléklet 1),
            • a szülők továbbra sem léphetnek az iskola épületébe,
            • a tanulók szájmaszkot viselnek az iskola épületében, kivéve az osztályukban,
            • az iskola épületébe való belépés előtt kötelező a kéz fertőtlenítése.

            Kérjük a 6-9. osztályos gyerekek szüleit, hogy a gyermekük részvételi vagy távolmaradási szándékát a tanév utolsó hét napjára vonatkozóan (jún. 22-26., jún 29. és jún. 30.) szíveskedjenek kitölteni az edupage oldalon legkésőbb szerda éjfélig (jún. 17.). Amennyiben nincs rá lehetőségük illetve, ha alsó tagozatos a gyermekük, kérjük, informálják az osztályfőnököket. 

             

            A 2020. június 15-vel kezdődő héttel kapcsolatban a csoportok változását nem tervezzük. Természetesen új tanulók is csatlakozhatnak - az osztályfőnök előzetes tájékoztatása után - a napközis vagy a nem napközis csoporthoz. 

          • Pontosítás az iskolakezdéssel kapcsolatban

          • Kedves Szülők!

            Hétfőtől az 1-5. évfolyam nebulói megkezdhetik „tanulmányaikat“ az iskola falai között. Tudatosítanunk kell, hogy ebben a rendkívüli helyzetben az oktatás sem tud működni az eddig megszokott kerékvágásban. A tanulói csoportok létrehozásánál változtatásra kényszerültünk azt a fő szempontot szem előtt tartva, miszerint a csoportok összetételének változtatásmentesnek kell lennie az egész nap folyamán. Ezért  az ötödikesek stabil, teljes létszámú csoportja mellett kialakítottunk egy napközis és egy nem napközis csoportot. Mindkét csoportban az 1-4. évfolyam tagjai képviseltetik magukat. Ilyen módon előfordulhat, hogy az osztálytársak nem kerülnek egy csoportba. Erre a tényre, kérem, készítsék fel gyermeküket. Továbbá fontos tudnivalók az első napról (az előző cikkben felsoroltakon kívül):  

            • Arra kérjük Önöket, hogy az első tanítási napon kísérjék el gyermeküket az iskola ajtajáig a tanulóval kapcsolatos kérdések pontosítása, ellenőrzése végett. 
            • A szülőknek átadjuk a Bethlen Gábor pályázati adatlapokat, melyek esetében ebben az évben a bankszámlaszám feltüntetése mellett szükséges egy igazolást is mellékelni a számlaszám helyességéről. Bármelyik szlovákiai bankban nyitott számlára igényelhető az összeg. Azokhoz a szülőkhöz is hamarosan eljuttatjuk a dokumentumokat, akiknek a gyermekei a távoktatásban vesznek részt.
            • Annál a tanulónál, aki allergia vagy asztma miatt produkál köhögést, tüsszögést, szakorvosi igazolással kell alátámasztani ezt a tényt.
            • Tornaruha bebiztosítása nem szükséges.
            • Beutazók esetében fontos megemlíteni, hogy az autóbuszon is kötelező a szájmaszk használata!

            Köszönjük a megértést és az együttműködést! 

          • Tájékoztatás a júniusi iskolakezdéssel kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők! 

            Értesítjük Önöket, hogy a Szlovák Kormány május 18-i rendelete alapján, valamint a fenntartó beleegyezésével újraindul az oktatás iskolánkban 2020. június 1-jén az 1-5. évfolyamokban.

            Az iskolalátogatás szigorú higiéniai feltételekhez kötött (melléklet 1), amelyek alapján a következőképpen fog alakulni az oktatás az iskolánkban:

            • Az iskolába való belépéskor (a tanuló iskolakezdési napján) a törvényes képviselő köteles leadni az előzetesen kitöltött és aláírt nyilatkozatot, mely szerint gyermeke egészséges, nincs légúti megbetegedése. A nyilatkozat leadása nélkül a gyermek nem léphet be az iskola épületébe, nem vehet részt a tanítási órákon. Amennyiben a tanuló megszakítja az iskolalátogatását (több, mint 3 napra) ismét ki kell tölteni ezt a nyilatkozatot. A dokumentum letölthető a csatolmányból (melléklet 2). Kivételes esetben a nyilatkozat kitölthető június 1-én reggel, az épületbe való belépés előtt.
            • A bejelentett gyerekek listáját egy hét után újra aktualizáljuk. A már kitöltött igényt alapul véve tervezzük a következő hetet. Ha változás történne a gyermek bejárásában az új héttel kapcsolatban, kérjük Önöket, jelezzék az osztályfőnököknél legkésőbb péntek délig. (Az ebéd lemondása lehetséges lesz az edupage oldalon keresztül, ahol megtekinthető lesz a heti menü).
            • Érkezés az iskolába 7.30 – 7.50 között.
            • A törvényes képviselő a diákokat csak az iskola főbejáratáig kísérheti, az iskola épületébe nem léphet be.
            • Érkezéskor minden tanulónak megmérjük a lázát, és fertőtlenítjük a kezét. Cipőt váltanak, és elfoglalják a helyüket az osztályban.
            • Az iskola 7.30-tól 15.00-ig üzemel.
            • Az oktatás 3 csoportban fog megvalósulni: 1. csoport: 1-2. osztály (8.00-tól 11.30-ig), 2. csoport: 3-4. osztály (8.00-tól 11.45-ig), 3. csoport: 5. osztály (8.00-tól 12.00-ig).
            • A napközi 11.45-től 15.00-ig tart nyitva.
            • A csoportok az osztályok szerinti csökkentett számú órarend alapján fognak dolgozni, így az iskolában és a távoktatásban résztvevő tanulók is ugyanazokat a feladatokat fogják oldani.
            • Házi feladatokat az iskolában dolgozó tanulók nem kapnak, a tanszereiket az iskolában kell hagyniuk higiénai okokból.
            • A tanítás játékos formában, blokkosítva fog zajlani.
            • Igyekszünk sok időt tölteni a szabadban.
            • Az egyes csoportokban lévő tanulók száma max. 20 fő.
            • A csoportok között nem lesz átjárás, a csoportok el lesznek szeparálva egymástól.
            • Az arcmaszk használata a csoporton belül nem kötelező az oktatási folyamat során, de az osztály elhagyásakor kötelező a használata az épületben.
            • Minden tanulónál kell lennie két arcmaszknak és egy csomag papírzsebkendőnek.
            • Kéztörlésre kizárólag papírtörlőt használunk, törülköző bebiztosítása nem szükséges.
            • A szülő köteles jelenteni az iskola igazgatóságán, ha gyermekén a COVID19 tüneteit tapasztalja.
            • A tanulók hozzák magukkal az első napon az összes tanszerüket.  
            • A 6-9. évfolyam tanulói továbbra is távoktatásban részesülnek. 
               

            Tisztelettel: Molnár Gábor, igazgató

             

          • Iskolakezdés?!

          • Tisztelt Szülők!

            Június elsejével ismét kitárhatják kapuikat az óvodák, valamint az alapiskolák az 1-5. évfolyamok számára. Az iskolalátogatás önkéntes alapon fog működni, vagyis a törvényes képviselő eldöntheti, hogy él-e a lehetőséggel. Az otthon maradó tanulók továbbra is távoktatásban részesülnek. Ahhoz, hogy az intézmény fenntartója az iskola igazgatójával együttműködve eldönthesse, hogy a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda falai közt újrainduljon-e az oktatás 2020. június 1-vel, szükség lesz az Önök segítségére. Arra kérjük az 1-5. évfolyam tanulóinak szüleit, hogy az edupage oldalán a “A júniusi iskolakezdés igényénék felmérése - Zisťovanie záujmu o nástup do školy od 1.6.2020” nevű dokumentumot szíveskedjenek kitölteni legkésőbb csütörtök estig. Amennyiben technikai akadályokba ütköznének, kérem tájékoztassák az osztályfőnököket a döntésükről. 

            Köszönettel: Mgr. Molnár Gábor, igazgató

          • Online órarend

          • Tisztelt Szülők!

            Az oktatási minisztérium legutóbbi irányelve alapján közzétesszük az alsó- és a felső tagozat online órarendjét. A rendelet célja, hogy az adott évfolyam tanulói a korosztályuknak megfelelő időt töltsenek tanulással, házi feladatok megoldásával, projektek készítésével, önfejlesztéssel naponta, hetente. Így például az elsős körülbelül napi egy órát tanul, míg a kilencedikes napi 2,5-3 órát foglalkozik tanulással. Az órarendekben ezek az óraszámok fel vannak tüntetve tantárgyakra lebontva. Az online órarend iránymutató, nem szükséges a betartása teljes mértékben. Minden gyermeknek/szülőnek lehetősége van beosztani a tanulás idejét úgy, ahogy eddig is. A lényeg, hogy meg legyenek oldva a feladatok. Mi igyekszünk olyan nehézségű és mennyiségű leckét adni, aminek a megoldása az órarendben megadott időintervallumban lehetséges. A felső tagozat órarendjében a konkrét időpontok elsősorban a videóhívások kezdetei miatt kerültek fel. Az órarendekből hiányzó, kiegészítő tantárgyakból (etika/hittan, polgári nevelés, képzőművészeti nevelés, zenei nevelés, technika, testnevelés) is kaphatnak a gyerekek feladatokat heti egy alkalommal péntekenként, melyek elkészítéséről nem kérünk visszacsatolást. Az új órarendek május 11-től lépnek érvénybe egy-két napos átmeneti időszakkal. Az órarendek megtalálhatók a mellékletben (a fenti kép csak illusztráció).

            Tisztelettel: Molnár Gábor, igazgató

          • A karantén időszakára és az évvégi értékelésre vonatkozó információk

          • Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

            A Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda igazgatósága ezúton tudatja a tanulókkal és azok törvényes képviselőivel az Oktatási Minisztérium által kiadott irányelv és az iskolánk Pedagógiai Tanácsa által elfogadott karantén időszakára vonatkozó értékelési szempontokat. Általánosan igaz, hogy a távoktatás során megvalósuló „munka“ a  tanulók számára ugyanolyan kötelesség, mintha iskolába járnának. A tanulás módja, jellege, értékelése ugyan megváltoztak, de nem szűntek meg. 

            A távoktatás értékelése során figyelembe vesszük:

            • a tanulók életkorát, személyiségét és individuális lehetőségeit, ezért az értékelésnek és a visszacsatolásnak motiváló jellege van,
            • a tanulók rendszeres munkavégzését, aktivitását,
            • a tanulók önreflexióját.

            Az évvégi értékelésről a következő információkat érdemes tudni:

            • Az első osztályban szóbeli értékelést kapnak a gyerekek.
            • Az alsó tagozat további évfolyamaiban jegyeket adunk, valamint szóbeli értékelés is várható a fő tantárgyak esetén.
            • A felső tagozat tanulói jegyeket kapnak.

            Egyik évfolyamban sem osztályozzuk a nevelési tantárgyakat:

            • testnevelés, 
            • képzőművészeti nevelés, 
            • munkára való nevelés,
            • technika,
            • zenei nevelés, 
            • etikai nevelés/ vallási nevelés, 
            • polgári nevelés. 

            Ezen tantárgyak mellé az évvégi bizonyítványban az abszolválta” kifejezés kerül.

             

            Az évvégi osztályzás során figyelembe vesszük:

            • a félévi jegyet,
            • a második félévben szerzett jegyeket (az iskola bezárásáig),
            • a távoktatás során elért eredményeket.

            Felhívjuk a figyelmüket, hogy a felső tagozaton azon tanulók esetében elrendelhető a vizsgáztatás, akik nem teljesítették a távoktatás követelményeit (vagyis bizonyíthatóan nem foglalkoztak a kért feladatokkal) és elégtelen eredményeket értek el a tanítás megszakítása előtti időszakban. A vizsgák megvalósítására leghamarabb két hónappal az oktatás újrakezdése után vagy 2020. augusztus 31-ig kerülhet sor.

             

          • Beíratás az 1. osztályba

          • Tisztelt Szülők!

             

            Tájékoztatjuk Önöket, hogy az első osztályba való beíratás a 2020/21-es tanévre két módon lehetséges:

            • az elektronikus jelentkezési ív kitöltésével április 15 – 21. között,
            • személyesen 2020. április 22 - én 10.00 – 14.00 között.

            Az elektronikus beíratás során sem tudjuk elkerülni a személyes találkozást, hiszen a nyomtatványokat alá kell írni (kivéve, ha van lehetőség otthoni nyomtatásra, ily módon az aláírt dokumentumok postán is eljuttathatók az iskola címére), viszont az elektronikus változat igénybevétele nagymértékben csökkenti a személyes kapcsolattartás idejét. Az elektronikus nyomtatvány megtalálható a honlap felső menüsorának elején.

            Amennyiben a személyes beíratást választják, kérjük, hogy a gyülekezés elkerülése végett egyeztessenek konkrét időpontot a 0907 525 564-es telefonszámon vagy a zs.gasparsamuel@gmail.com e-mail címen. 

            A beíratáson lehetőség szerint csak az egyik törvényes képviselő jelenjen meg, aki bemutatja a másik törvényes képviselő felhatalmazását arról, hogy eljárhat az ő nevében is (nyomtatvány letölthető a cikk alján). A felhatalmazást nem kell közjegyző által hitelesíteni. A beíratás gyermekek jelenléte nélkül történik. 

            A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

            - a beiratandó gyermek születési bizonyítványa és egészségügyi kártyája,

            - mindkét szülő személyi igazolványa,

            - halasztás esetén az igazoló dokumentumok (orvos, pszichológus), amennyiben van ilyen. Ha nincs, akkor iskolakezdéskor pótoljuk.

            SZEPTEMBERBEN SZERETETTEL VÁRJUK AZ ELSŐSÖKET AZ ÚJ ISKOLATÁSKÁKKAL A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG JÓVOLTÁBÓL!

            Amennyiben van lehetőségük nyomtatni, kérjük, szíveskedjenek kitölteni a cikk alján található pályázati igénylőlapot, melynek segítségével a Rákóczi Szövetség ösztöndíj támogatása igényelhető. 

            Köszönjük a bizalmat!

             

            Üdvözlettel 

            Mgr. Molnár Gábor, igazgató

          • Bethlen Gábor Pályázat - időpontváltozás

          • Tisztelt Szülők!

            Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. módosította„Szülőföldön magyarul”  TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉRE BENYÚJTOTT KÉRELMEK HATÁRIDEJÉT:  a 2019/20 - as tanévre a kérelmeket 2020. október 30-ig lehet benyújtani. Amint kézhez kapjuk a nyomtatványokat, eljuttatjuk Önökhöz. Köszönjük a türelmüket!

          • Tájékoztatás

          • Kedves Szülők!

            ​​​​

            Ezúton értesítjük Önöket, hogy az iskolában március 27-e után sem lesz oktatás, hiszen a válságstáb döntése értelmében 

            2020. március 30-tól zárva lesznek az iskolai intézmények a rendelkezés visszavonásáig.

            Idén elmarad a 9.osztályosok országos tesztelése. 

            Az első osztályba való beíratkozás 2020. április 15. és április 30. között fog megvalósulni - a gyermekek jelenléte nélkül - elektronikus formában. (a részletekről még tájékoztatunk)

            Az óvodába a felvételi kérvényeket 2020. április 30-tól 2020. május 31-ig kell eljuttatni. Orvosi igazolást nem kell csatolni.

            A középiskolákba 2020. május 15-ig lehet beadni a jelentkezést. Orvosi igazolás nem szükséges.

            A tervek szerint a középiskolai felvételik 2020. június 30-ig meg fognak valósulni.

            A minisztérium le szeretné zárni a tanévet 2020. június 30-ig, vagyis nem tervezi a nyári oktatást.

            Kitartásban, egészségben bővelkedő időszakot kívánunk!