Újdonságok - Novinky

          • INFORMÁCIÓ

          •  

            INFORMÁCIÓ A GONDOZÁSI SEGÉLLYEL (OČR) KAPCSOLATBAN - Frissítve 

            ​​​Az ápolási díjat kifizetik az iskolabezárás teljes idejére. Valamint lehetővé teszik a segély igénylését a 16. életévüket be nem töltött gyerekek után is. Bővebb információ a cikk alján.

             

            A Szociális Biztosító mai bejelentése alapján 14 napra hosszabodott a 11. életévüket be nem töltött gyerekek után igényelhető támogatás az iskolai intézmények bezárása miatt kialakult helyzetben.  (márc. 20.)

          • Értesítés!

          • ​​​​​​​

            Figyelem!

            A központi válságstáb döntése alapján és a vonatkozó rendeletek értelmében az óvoda és az iskola is zárva lesz

            2020. 03. 16-tól  2020. 03. 27-ig. 

            Az oktatás online formában fog megvalósulni. A tanulók a feladatokat az edupage oldalon keresztül kapják a következő két hétben. Fontos, hogy a tanulóknál kialakuljon a napi rutin a tanulást, a feladatok megoldását illetően, hiszen csak így érhető el minimális lemaradás a tananyagban. Ha kérdés merülne fel a tanulnivalóval kapcsolatban, a közösségi oldalon, messengeren, az edupage oldalon keresztül vagy telefonon a pedagógusok, osztályfőnökök rendelkezésre állnak.

            A tanulók a kapott kódokkal tudnak belépni az iskola honlapján keresztül a rendszerbe, ahol láthatják a feladatokat. A szülői belépéshez szükséges ugyanúgy az iskola honlapját igénybe venni. Amennyiben a szülők nem rendelkeznek belépési kóddal, a bejelentkezésnél a "Neviem prihlasovacie meno alebo heslo"-ra kell kattintani, ahol be kell írni az (iskolában megadott) e-mail címet. A rendszer automatikusan elküldi a megadott e-mail címre a belépési kódot. Amennyiben nem érkezik meg a kód, vagy kérdésük lenne, kérjük, jelezzék az iskola e-mail címén: zs.gasparsamuel@gmail.com

            Köszönjük az együttműködést és a felelősségteljes hozzáállást!

            Az új információk folyamatosan elérhetők lesznek az iskola honlapján. 

            Tisztelettel: az iskola vezetősége

          • Ünnepi megemlékezés

          • ​​​​​Március 15 - ről emlékeztünk

            2020. március 13 - án megemlékeztünk az 1848. március 15 - ei forradalomról. A rendhagyó ünnepi műsorban az iskola folyosójának különböző pontjai szimbolizálták az akkori események helyszíneit. A tanulók a szereplőkkel együtt vettek részt a történésekben. A szereplők, az iskolai kórus, a szólisták és nem utolsó sorban a díszletek segítségével átélhettük a forradalmi helyszínek hangulatát, és tüntető tömegként csatlakozhattunk az ifjú szabadságharcosokhoz. 

          • Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

          • Tisztelt Szülők!

            Minisztériumi útmutató a koronavírusos megbetegedések kapcsán:

            Minden iskolai alkalmazott, tanuló ill. annak családja, aki a közelmúltban olyan országban tett látogatást, ahol felütötte a fejét a vírus köteles a hazaérkezését követő 14 napon keresztül ellenőrizni/ figyelni egészségi állapotát. Amennyiben a köv. tünetek mutatkoznak: magas láz, köhögés, ízületi és mellkasi fájdalom, az alábbi eljárás a követendő:

            • A beteg maradjon otthon, s háziorvosát telefonon értesítse, a tüneteket részletesen írja le!

            • Amennyiben az orvos a leírt tünetek alapján úgy ítéli meg, hogy a beteg kórházi ellátásra szorul, mentőt küld a betegért. A beteg semmilyen körülmények között ne menjen el egyedül a sürgősségi ill. fertőző osztályra!• Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy a tünetek nem súlyosak, otthoni karantént rendelhet el.

            A tanuló, aki bár a vírussal érintett országban tartózkodott a közelmúltban, de nem mutatja megbetegedés jelét, nem zárható ki az oktatási-nevelési folyamatból.

            Bővebb információ elérhető a következő hivatkozásokon keresztül:

          • 2% adó

          • Kedves Szülők, Iskolabarátok, Támogatók! 

            Amennyiben lehetőségük van rá, kérjük támogassák a csicsói Gáspár Sámuel AIapiskola és Óvoda növendékeit az adójuk 2 százalékával. A befolyt összeget segédeszközök vásárlására, a könyvtárállomány bővítésére, pályázatok önköltségére, a házi versenyek díjaira, tanfolyamok, iskolai rendezvények szervezésére költjük.  Segítségüket, bizalmukat előre is köszönjük!

            Mgr. Molnár Gábor, igazgató, a Gáspár Sámuel Társulás elnöke

            Név: Združenie Gáspár Sámuel - Gáspár Sámuel Társulás

            Cím: Hlavná 286/2, 94619, Číčov

            IČO: 42205638

            Jogi forma: Občianske združenie

            Számlaszám: SK17 0900 0000 0050 3089 9750  / kód banky: 0900 (Slovenská sporiteľna, a. s.)

             

          • Intenzív angol nyelvtanfolyam

          • Ezúton értesítjük a kedves Szülőket, hogy intenzív angol nyelvtanfolyamot szervezünk a 7., 8., 9., évfolyamok számára heti 24 órában február 4.és 7. között. A tanulók napi 6 tanítási órán vesznek részt, melyet angol anyanyelvű lektor biztosít számukra. A képzésen való részvétel ára 40 euró/ tanuló. A tanfolyam minimum 15 tanuló jelentkezésével tud megvalósulni. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, jelezze gyermeke részvételi szándékát az osztályfőnökök által kiosztott nyomtatványon. Bővebb információ található az ügynökség honlapján: www.talktalkcourses.com

            Köszönjük! 

          • Fotóverseny: Téma - Az ősz

          • Az ősz egy különleges évszak, mely során a napsugarak elvesztik erejüket, a fák csodálatos színekben pompáznak, ködfoltok alakulnak ki reggelente, az állatok készülnek a télre...ezek olyan pillanatok, melyek arra várnak, hogy lencsevégre kapják őket.

            Fotózd le Te is az élményed, és oszd meg másokkal!

            A verseny feltételei:

            • Az iskola tanulói vehetnek részt a versenyen (1.-9.évf.)
            • Egy tanuló max. 5 képpel nevezhet. 
            • Mindegyik képhez legyen a név, az osztály és a kép címe hozzárendelve.
            • A képeket a csicsoka1848@gmail.com e-mail címre kell beküldeni, vagy le lehet adni a Lajos tanító bácsinál USB kulcson.  
            • A fotókra ne kerüljön keret vagy digitális filter.
            • A leadás határideje: 2019. november 26.
            • A legjobb képeket továbbküldjük a Szlovák Environmentális Ügynökség által meghirdetett versenyre.

            Jó fényt kívánunk! :)

             

          • Csallóközi Históriák

          • Iskolánk hatodikos tanulói március első hetében a Csallóközi Históriák ingyenesen elérhető internetes játékkal ismerkedtek meg. A Csallóközi Históriák csapata nevében Szendi Tünde jött el egy a játékhoz kapcsolódó bemutató órát tartani és ismertetni a játékkal kapcsolatos tudnivalókat.

            A játékról dióhéjban elmondható, hogy nagyon egyszerűen működik. Egy sikeres regisztráció után kb. 160 csallóközi történettel fokozatosan ismerkednek meg a játékosok. A  történetek után kvíz-kérdésekre válaszolnak a tanulni vágyók, amikért pontokat kapnak. A regisztrációval lehet újraolvasni a történeteket, a játék során gyűjtött pontokat megőrizni és gyarapítani. Miután elolvassák az egy-egy településhez tartozó történeteket, tovább
            haladhatnak a térképen, és további településeket foglalhatnak el, és szerezhetnek ezáltal mind magasabb rangot (pl. Felfedező, Kalandor, stb.), míg végül el nem jutnak "a Csallóköz Krónikása" fokozatig.
            Csicsóhoz 3 történet is kapcsolódik: A csicsói Lion-tó, Rózsa Sándor Csicsón, Sánta Kata és a Kaszás.
            A játék elérhetősége: https://www.csallokozi.historiak.sk/
            Jó játékot! Kalandra fel!

          • "Zelený certifikát" - "Zöld tanúsítvány"

          • Naša základná škola získala Zelený certifikát od SEWA za zodpovedné správanie sa voči ekosystému a triedenie použitého elektroodpadu.

            Tešíme sa, že aj my môžeme byť súčasťou aktívnej ochrany životného prostredia.

             

            A mi iskolánk megszerezte a ˝Zöld tanúsítványt” a SEWA-tól, melyet a használt elektromos hulladék felelősségteljes válogatása miatt kaptunk meg.

            Örülünk, hogy az aktív környezetvédelem tettre kész aktivistái vagyunk. Bízunk abban, hogy továbbra is azok leszünk.

             

             

          • Rendezvények hangosító eszközeinek használata

          • Tanulóink és iskolánk tanárai a 2018-as év folyamán is nagy lelkesedéssel vettek részt az iskolai rendezvények szervezésében, megvalósításában.

            A programsorozat fő célja a múlt értékeinek felelevenítése, valamint a jelenkor technikai lehetőségeit kihasználva a múltba való visszatekintés. Emellett sor került a jövő igényeinek a figyelembevételére is.

            Az év során sok ismeretanyag került átadásra, a résztvevők gyakorlati élményekkel is gazdagodtak.

            A rendezvényekre való felkészülést és az események zökkenőmentes kihangosítását egy színvonalas hordozható hangtechnikai berendezés is lehetővé tette. E technikai eszköz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett és a Gáspár Sámuel Társulás által sikeresen megpályázott és  elnyert támogatásból lett finanszírozva. Köszönjük!

            További képek a "Fotoalbum"-ban találhatók.